Välkommen att kontakta oss för att diskutera era framtida bostadsbehov.

Köpa

Vi älskar att skapa goda bostadsaffärer för såväl köpare som säljare. Välkommen att kontakta oss för att diskutera era framtida bostadsbehov. Vi ställer gärna upp med rådgivning med allt vad gäller bostadsletande, banker, skatter etc.
Nedan listar vi fem väsentliga punkter för er som går i köpartankar.

01 Behov

Fundera på vilket behov ni har. Har ni blivit färre i familjen eller växer familjen? Vilket läge i livet befinner ni er i helt enkelt. Är det villa, lägenhet eller gård som passar er bäst? Vilket bostadsläge tilltalar er, på landet, i villaområdet eller i citykärnan?

Anmäl era önskemål till vårt spekulantregister! Vi matchar alltid våra nyinkomna bostäder med vårt spekulantregister.

02 Värdering nuvarande bostad

Låt oss värdera er nuvarande bostad och förbereda er kommande försäljning. Då är ni förberedda inför mötet med banken (punkt 3) samt att vi i princip bara kan trycka på knappen när det är dags att sälja den nuvarande bostaden. Ett alternativ är också att bostaden ligger som kommande försäljning, På-G. Läs mer om att sälja med oss enligt TEGEL-metoden.

03 Prata med banken

Prata med banken om finansiering och lånelöfte. Diskutera även med banken huruvida ni kan köpa ny bostad först eller om ni måste sälja er nuvarande bostad först. Detta är en fråga där banken gör en bedömning utifrån er nuvarande ekonomiska situation. För att ni ska kunna delta i en budgivning måste ni ha ett lånelöfte från banken.

04 Gå på visningar

Sätt upp en önskelista och en kravlista med egenskaper på er nya bostad. T.ex antal sovrum, uterum, bastu, 1-plansvilla, 1½-plansvilla, nära skolan eller nära naturen. Ett tips är att inte ställa upp för många “måste-punkter”, risken är annars att det tar alltför lång tid innan ni hittar er nya bostad. Eftersom en bostad oftast går att förändra och renovera, så är det viktigaste ändå vilket bostadsläge ni föredrar.

05 Budgivning och avslut

Granska bostaden noggrant, ta del av all information, besiktningsprotokoll, frågelista mm innan ni går in i budgivningen. När ni sedan lyckats vinna budgivningen, sträva då efter att skriva ett köpeavtal så fort som möjligt. Det är först då bostaden är er!

Få nyheter om nya bostäder

Genom att vara med i TEGEL Spekulantregister ökar chansen att hitta din framtida drömbostad.

Fyll i dina önskemål
Gå med i TEGEL Spekulantregister och öka chansen att hitta din framtida drömbostad