Med TEGEL-metoden säljer vi din bostad snabbt, tryggt och genomtänkt.
TEGEL-metoden

Så säljer vi din bostad snabbt, tryggt och genomtänkt.

Genom närmare 20 års samlad branscherfarenhet av vår lokala bostadsmarknad har TEGEL Mäkleri alla byggstenar på plats för en smidig och lyckad bostadsaffär. Dessa byggstenar kallar vi TEGEL-metoden. Det är en kvalitetssäkrad arbetsmetod som skapar trygghet och ett genomtänkt flöde i affären.

Tillsammans med dina specifika önskemål och förutsättningar jobbar vi med TEGEL-metoden enligt följande:

01 Första kontakt

Första kontakten och första mötet. När du börjat fundera på att byta bostad så tas en första kontakt på något vis. Antingen träffas vi på en visning eller hörs vi på telefon eller email och bestämmer tid för ett första möte i din bostad.

02 Möte

På vårt första möte presenterar vi oss, vårt arbetssätt och vårt tankesätt. Du visar oss runt både utvändigt och invändigt. Vi lyssnar noggrant på dina önskemål och förutsättningar och tillsammans kommer vi fram till en trolig tidsplan och marknadsplan för försäljningen. På plats får du också vår bedömning av såväl marknadsvärde som tänkt utgångspris.

03 Förberedelser

Vi lägger mycket krut på text och bild för att få fram en snygg och tilltalande presentation av din bostad. Det är en viktig del i en lyckad affär. Vi erbjuder därför alltid ett hembesök av vår stylist där hon ger viktiga tips och råd innan fotografering.
Fotograferingen sköts sedan av en professionell bostadsfotograf. Vi ordnar också med tydliga och korrekta planskisser. Självklart samlar vi in all relevant fakta om bostaden och om det är en villa så rekommenderar vi att en besiktning utförs samt en energideklaration i de fall där det behövs. Om tidpunkten inte är den optimala att lägga ut till försäljning i skarpt läge just nu - ja då kan vi presentera bostaden på TEGEL-På G. På så vis får marknaden vetskap om att din försäljning är på gång. Vill du att försäljningen ska fortgå så snabbt som möjligt, så fortsätter det enligt punkt 4.

Vi har byggstenarna som krävs för en lyckad bostadsaffär
- Vi har byggstenarna som krävs för en lyckad bostadsaffär

04 Marknadsföring

När den säljande presentationen är klar kör vi marknadsföring på bred och smal front. Vi matchar mot aktuella kunder i vårt spekulantregister och i den digitala marknadsföringen annonserar vi på tegelmakleri.se, hemnet.se och boneo.se. På sociala medier dyker vi upp på Instagram och Facebook. Vi tänker hellre dynamiskt än statiskt i vår marknadsföring vilket innebär att vi inte är främmande att använda även andra kanaler i marknadsföringen såsom publika evenemang, tidningar, utskick etc.

05 Visning

Marknadsföringens alla delar avslutas i en Grande Finale, det vill säga visning av din bostad. Nu är vi taggade till tusen för att bjuda spekulanterna på en intressant och trevlig föreställning. Vi jobbar med tidsbokade visningar för att kunna ge fullt fokus på bostad och visningsdeltagare. Under visningen får alla spekulanterna en snygg visningsbroschyr där din bostad presenteras samt i förekommande fall även ett besiktningsprotokoll.

06 Budgivning

Lyckade visningar med nöjda spekulanter leder ofta till budgivning, vilket man som säljare naturligtvis tycker är spännande. Innan bud läggs, verifierar vi att respektive budgivare har sin finansiering/lånelöfte klart. Vi jobbar företrädesvis med öppen budgivning och alla bud dokumenteras noggrant. Telefonen går varm när vi jobbar aktivt med affären kring information, bud och eventuella förhandlingar.

07 Köpekontrakt

När budgivningen är avslutad, då är vår uppgift att ta affären ända in i mål. Villkor och detaljer ska diskuteras och köparen ska fullgöra sin undersökningsplikt. Därefter skriver vi ett köpekontrakt och affären är ett faktum. Köparen betalar handpenning. Vi guidar er sedan vidare fram till den avtalade tillträdesdagen med bankkontakter och praktiska ting kring överlämningen och affärens slutuppgörelse. Allt med trygghet och ett genomtänkt flöde.

08 Uppföljning

Efter en avslutad affär gör vi sedan alltid en uppföljning med dig. Vi vill veta vad du upplevt positivt och vad som kan förbättras. Vårt mål är att du alltid ska vara 100% supernöjd och sedan berätta det till dina vänner. En annan sak som vi kommer att erbjuda vid vår uppföljning är en kostnadsfri deklarationshjälp av din bostadsförsäljning.

Vi hjälper dig gärna att värdera din bostad och vi gör det dessutom kostnadsfritt

Vill du veta vad din bostad är värd?

Vi hjälper dig gärna att värdera din bostad och vi gör det dessutom kostnadsfritt.

Boka värdering